bannertekenkunst

Tekenkunst

 
Voor volwassenen
2 x 4 lestijden per week

 

Visie Tekenkunst

 

WE TEKENEN DE ZIEL UIT ONS LIJF.

 

Binnen het atelier tekenkunst gaat de studie en voorstelling van het waarnemen hand in hand met het onderzoeken, experimenteren en het opentrekken van deze expressievorm. Als beginner begeleiden we je sterk bij het verwerven van kennis en inzicht in de materialen en technieken. Je leert steeds beter kijken en waarnemen. Terzelfdertijd laten we je ook proeven van het experiment, de expressie, de abstractie, het verbeelden van de herinnering, de gedachte en/of het buikgevoel. We trekken het register open van wat tekenkunst zou kunnen zijn. Hierbij bieden we een hele waaier van technieken en beeldaspecten aan. Naast de traditionele materialen (potlood, houtskool, bic, inkt, krijt,…) komen ook verf, eenvoudige druktechnieken, ruimtelijke tekeningen en nog veel meer aan bod. 

Als gevorderde ga je met deze bagage persoonlijk aan de slag. Via onderzoek wordt je eigen insteek, zoektocht belangrijker, om te komen tot een steeds verder groeien in je traject en persoonlijke kunstwerken. 

Onze missie is om een omgeving te scheppen waarin leerlingen zich op hun gemak voelen en zichzelf kunnen uitdrukken zonder oordeel. We streven naar een sfeer van openheid en respect.

Daarnaast vinden we het essentieel om studenten aan te moedigen om kritisch te denken over werken die ze zelf creëren en over de kunstwereld in het algemeen. We willen hen meegeven hoe ze hun werk kunnen analyseren en evalueren, hoe ze feedback kunnen geven en ontvangen, en hoe ze kunnen reflecteren op hun eigen artistieke proces.

 

Docenten:  Nadia Nuyt namiddaglessen 

                    Delphine Cuelenaere avondlessen 

Lesmomenten

4TEK-NM  

Maandag Namiddag: 13.30 tot 17.00 uur: Atelier Tekenkunst 

Donderdag  Namiddag: 13.30 tot 17.00 uur: Atelier Tekenkunst 

4TEK-AV Atelier 

Maandag Avond: 18.30 tot 22.00 uur: Atelier Tekenkunst

Woensdag Avond: 18.30 tot 22.00 uur: Atelier Tekenkunst