bannergrafiek

Grafiekkunst

 

Voor volwassenen
8 lestijden per week (traject 5 studiejaren) 

We ontdekken technieken zoals HOOGDRUK (hout -en linosnede), DIEPDRUK (droge naald en etsen), VLAKDRUK (monotype) en DOORDRUK (zeefdruk) en gaan die ook effectief toepassen. Wanneer het werk erom vraagt, zijn uitwijkingen mogelijk, technieken zoals carborundumdruk, collagedruk, ... enz. ... behoren tot de vele mogelijkheden.

Naast de traditionele toepassing van deze technieken is er zeker plaats voor experiment in het atelier. We onderzoeken hoe we deze technieken naar onze hand kunnen zetten en hoe we via combinaties van verschillende procedés tot verrassende en frisse beelden komen. Door niet enkel na te denken over wat we kunnen drukken maar ook het waarmee en waarop, doorlopen we interessante processen tot we de gewenste resultaten bereiken. We exploreren de mogelijkheden van de verschillende technieken en kijken na hoe we ze kunnen gebruiken om ons eigen verhaal te vertellen en beeldend te creëren.

In dit atelier leggen we het accent op het bewandelen van een zeer eigen en persoonlijk traject. Laat je leiden door de zoektocht en verwonderen door de veelzijdigheid van deze richting. Samen met je medestudenten en docent doorloop je het creatieve proces dat aan de basis ligt van je eigen beeldend werk.

Docent: Brecht Verfaillie 

 

Lesmomenten

GRAFIEK 4GRAF-AV ( OPGELET ! nog 1 plaatsje vrij)

Woensdag: 18.30u. tot 22.00u

Vrijdagnamiddag: 13.30u tot 17.00u

Vrijdagavond: 18.30u. tot 22.00u