Visie

 

Onze academie is landelijk gelegen, en de geschiedenis vertelt dat deze academie er is sinds 1846. Samen met dat verleden van verschuivingen in meerdere gedachten van hoe Kunst zich toen vertoonde in het landschap, observeren we die tradities en bouwen we een eigen hedendaags antwoord van wat Kunst kan zijn en hoe ze verdiepend en vruchtbaar kan werken voor de mens an sich .

Op deze heerlijke plek kiezen we vandaag om het spanningsveld van de Kunst te laten vertrekken vanuit een veilige koesterende omgeving. Onze academie pleit voor warmte en menselijk contact, vertrouwen en openheid, we stellen ons open voor iedereen die zich wil ontplooien, voor iedereen die zijn of haar grenzen aftast en ze mogelijks ook verlegt.

Wie je ook bent, hier mag je jezelf zijn, jezelf ontplooien en dit via de taal van het creëren, het experimenteren, het onderzoeken van bestaande normen en nieuwe exploiteert. De weg van de Kunst is die om jezelf te ontdekken, de andere te zien en breder te gaan kijken. 

We stellen de dingen constant in vraag en zoeken naar antwoorden via het beeld. Deze manier van kijken, biedt een rustpunt in een rusteloze wereld, een wereld van presteren. Binnen de Kunst hoeft er niets, dat is een rijkdom van onschatbare waarde. Wanneer die buitenwereld die van het grote woord is, kan dit de stille broedplaats zijn voor nieuwe, zachte, wilde, ruime beelden/creaties. Beelden/creaties die op hun beurt gaan spreken als ze er aan toe zijn, die raken op een veel diepere en intensere manier dan het woord zelf. 

Docenten staan hier naast jou, lopen mee op jouw eigen specifieke artistieke pad. Ze ondersteunen, ze roeren, ze reiken nieuwe waardes aan waar jij mee verder kan. 

Hier krijgt iedereen de kans om zijn eigen weg te ontdekken en dit is wat wij ook naar buiten willen dragen wanneer je binnen en buiten deze academie stapt. De verschillende ateliers zijn die ontmoetingsplaatsen waar iedereen leert van elkaar, de leerlingen onderling, samen met de docenten. Het atelier is de speelplek die de kern van alle artistieke mogelijkheden in zich draagt .