pano rood

Spreekavonden

Stief Desmet over zijn werk

Maandag 17 februari 2020

Peter Jonnaert over Constantin Brancusi en Gabriel Curi

Maandag 2 december 2019

zondag 8 december gaat de academie zoals aangekondigd op uitstap naar Brussel om werk te bekijken van Constantin Brancusi (Bozar) en Gabriel Curi(Wiels)

 

 

KUMA lezing Robin Vermeersch

Maandag 26.11.18 om 19.30 u. in de academie

Het werk van Robin Vermeersch oogt voor wat media betreft divers: sculptuur, installatie, schilderijen, grafisch werk en mixed media. Inhoudelijk kruisen deze diverse media elkaar en vormt het ene medium het vervolg of uitgangspunt voor het andere.
In zijn jonge oeuvre vertrekt hij vooral van organische natuurelementen die hij herwerkt tot nieuwe, vaak amorfe beelden. Deze beelden verwijzen naar een 'andere realiteit', kleine deeltjes, fracties die onttrokken zijn aan een groter geheel.
De sculpturen, tekeningen en schilderijen werken autonoom maar komen vaak samen tot een grote, ruimtevullende installatie. Binnen deze installatie bouwt Robin Vermeersch via beelden als tunnels, kamers, gangen, kokers, gaten en kuilen een univerum op waar achter ieder beeld een nieuwe doorkijk schuilt, alsof je maar een klein stukje te zien krijgt van wat die ' andere ' wereld inhoud. Onze blik wordt als toeschouwer naar binnen gezogen als zijn we een heimelijke voyeur.

Tekst Frank.kunsten.be

Inspirerende spreekavond met beeldhouwer Philip Van Isacker

 

Kunstacademie Maldegem Aalter (KUMA) organiseert woensdag 15 februari een inspirerende spreekavond over kunstbeschouwing in de orkestklas op de eerste verdieping van de nieuwbouw, Mevr. Courtmanslaan 82. Beeldhouwer Philip Van Isacker zal er zijn kennis en ervaringen delen.

Philip van Isacker, geboren in Mechelen, startte als schilder, maar verdiepte zich al snel in het beeldhouwwerk. Hij gaf les in Universiteit Gent en in Luca School Of Arts in Gent en schreef in 2016 zijn boek ‘De Sculptura’. Het belooft een inspirerende avond, voor zowel kunstkenners als niet kunstkenners, te worden.

De spreekavond start om 19.30 uur in de orkestklas op de eerste verdieping in de nieuwbouw, Mevr. Courtmanslaan 82. Toegang is gratis.

Marc Chagall – Een ode aan het leven

door Valerie Delaey


Op woensdagavond 20 mei 2015 geeft gastspreker Valerie Delaey (docent Amarant) een lezing over het oeuvre van Marc Chagall.
Van 19.30 tot uiterlijk 22.00 uur (met pauze)
Toegang kosteloos.

Dat kan ik ook - deel II

door David Vergauwen

Op donderdag 13 maart 2013 is gastspreker David Vergauwen aanwezig voor het 2e luik van de lezing ‘Dat kan ik ook’. Iedereen welkom. Aanvang:  van 19.30 u. tot 22.00 u.  Toegang is kosteloos.

Dat kan ik ook - deel I

door David Vergauwen

Op woensdag 18 december 2013 heeft docent Amarant David Vergauwen over de benadering van moderne kunst. Van 19.30 tot uiterlijk 22.00 uur. Toegang is kosteloos.

Moderne kunst, de essentie

door Willem Elias


Willem Elias stelt zijn recentste boek “Moderne kunst, de essentie”, een gids die iedereen wegwijs maakt in de boeiende wereld van de moderne kunst, voor. Woensdag 30 januari 2013, van 19.30 tot uiterlijk 22.00 uur, in de kapel van Kuma. Toegang is kosteloos.

Het onbewaakte moment

door Ronny Delrue

Op woensdag 20 juni 2012 geeft Ronny Delrue een lezing over zijn doctoraatsthesis over tekenkunst,  “Het onbewaakte moment, De gecontroleerde ongecontroleerdheid bij het tekenen". Om 19.00u met een pauze en uiterlijk tot 22.00u, in de Kapel van KUMA. Toegang is kosteloos.

Outsiderkunst of niet?

door Jan Geldhof

Op woensdag 28 maart 2012 geeft Jan Geldhof een lezing over outsiderkunst en het werk van Christine Garez en Sylvain Cosijns. Plaats: Kapel – Kuma Mvr. Courtmanslaan 82 – 9990 Maldegem. Toegang is kosteloos.

Marcel Duchamp

door Dirk Van Poucke

Op woensdag 28 september 2011 geeft Dirk Van Poucke een lezing over het werk van Marcel Duchamp. Om 19.00u met een pauze en uiterlijk tot 22.00u, in de Kapel van KUMA. Toegang is kosteloos.

Louise Bourgeois

door Beatrijs Lauwaert

Op woensdag 19 oktober 2011 geeft Beatrijs Lauwaert een lezing over Louise Bourgeois. Om 19.00u met een pauze en uiterlijk tot 22.00u, in de Kapel van KUMA. Toegang is kosteloos.

Kijken naar Kunst

door Hans Theys

Op woensdag 16 maart 2011 geeft Hans Theys een boeiende spreekbeurt over kijken naar kunst en hoe kunst benaderen. Om 19.00u met een pauze en uiterlijk tot 22.00u, in de Kapel van KUMA. Toegang is kosteloos.