KUMA DKO Academie Beeldende Kunst in Maldegem - Aalter - Beernem
foto2.jpg

Visie directeur

 

Visietekst Dirk Dupré

We leven in een maatschappij die steeds meer druk legt op mensen. Ondanks de relatieve luxe waarin we verkeren is onze samenleving hard.
Alles moet sneller, beter, mooier, functioneler. Het mogen maken van fouten, het leren met vallen en opstaan wordt een zeldzaam goed. Voldoen aan het plaatje is voor velen een dagdagelijks streven. En een valkuil. Geeft de digitale revolutie ons echt een beter leven? Zijn velen niet wat teveel met zichzelf bezig?
Politiek en sociaal economisch staan we met onze samenleving op kantelmomenten. Denk aan de vluchtelingenproblematiek, de aanhoudende aanslagen, het nieuwe leiderschap in Amerika en de houding van Europa.

De geschiedenis leert dat in moeilijke tijden zoals nu, kunst op zich sterk aan belang wint.
Kunstenaars hebben het extra zintuig om sneller dan anderen aan te voelen wat verkeerd loopt.
Zij stellen ook sneller dan anderen de zaken in vraag, hetgeen nodig is en hebben doorgaans ook de persoonlijkheid om dit te uiten en communiceren op hun eigen artistieke manier.
Daarom is het een fantastisch gegeven dat het Deeltijd Kunstonderwijs in Vlaanderen zo sterk verankerd is. Het is een eer om als directeur ten dienste te staan van het kunstonderwijs in Maldegem voor mensen die willen tekenen, beeldhouwen, boetseren, schilderen…en moeite willen doen om het bij ons op een correcte manier aan te leren.
De beleving van kunst maakt een mens beter in alle opzichten. Of het nu muziek, beeldende kunsten, performance, dans, of andere betreft: het verrijkt het leven van de beoefenaar en ook zijn omgeving.
Daarom werken wij, leraars en omkaderend personeel, met veel enthousiasme in onze academie te Maldegem.

Dirk Dupré
Directeur KUMA